maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kahvila käynti

Kotileipomo Laineen kahvila Hämeenlinna

Piipahdimme Marketan kanssa aurinkoisena maanantaina iltapäiväkahville kahvila Laineessa.

Kahvila on ollut alle vuoden Hämeenlinnassa ja nyt oli hyvä tilaisuus tutustua siihen tarkemmin. Liikerakennus sijaitsee Rantakasinoa vastapäätä ja auton saimme kadunvarrelle kiekkoparkkii. Sijainti ei ole kovin keskeinen, mutta Vanajan rantamaisemat ovat läsnä.
Kahvila on auki klo 9-17.00 välisenä aikana ja palvelee siis kahvila- sekä lounasasiakkaita.
Kotileipomo Laineen leipomo sijaitsee Riihimäellä ja on toiminut jo vuodesta 1932.
Kahvilassa on tarjolla ruokaleipiä, pullaa, munkkeja, viinereitä, täytettyjä patonkeja, lounassalaatti-lautanen sekä täyte- ja voileipäkakkuja.
Kahviloita on mm. Hyvinkäällä, Helsingissä ja Riihimäellä. Tuotteet kuljetetaan siis päivittäin Riihimäeltä kahviloihin.
MYYJÄ oli nuori ja aluksi palvelu oli vähän nihkeää, mutta parani kun tiedustelin tuotteiden sisältöä ja koostumusta tarkemmin. Laktoosittomia tuotteita oli yllättävän paljon. Tuotteita ei ollut kovin suuria määriä esillä vitriinissä kappalemääräisesti, mutta vaihtoehtoja löytyi kylliksi suolaisia ja makeita.
Palvelu oli siis hyvää keskitasoa ja myyjä otti meidät huomioon, myös poistuessamme liikkeestä.
Sisustus oli uusi: seinien kahviaiheiset tapetit tummensivat tilaa ja valaistus olisi voinut olla tehokkaampi. Asiakaspaikkoja oli reilu 20 kpl ja pieni antiikikalusteinen privaatti kokoussviitti kristallikruunuin.
Maalaisromantiikan mausteena oli auraa, maitotonkkaa, reki, seipäitä ja likaisia lasipulloja. Se osa sisustuksesta ei toiminut. Liika on liikaa, hyvät puitteet oli pilattu vanhoilla tavaroilla. Myyjä ei pyyhkinyt kertaakaan pöytiä, vaikka asiakkaita oli aika paljon. Aukioloajat ja tuotteiden markkinointimateriaali oli käsinkirjoittu eri käsialoilla ja eri paikkoihin, joten se oli hieman häiritsevää ja vei huomion tuotteista pois.
Hintataso oli aika edullinen, esimerkiksi kahvi 1,40€, kahvileivät 1,5-2,50€ ja hyytelökakkupalakin 2,50€.
Maku oli hyvä ja valikoimaa oli riittävästi.
Paikka muistutti maalaiskahvilaa kaupungissa. Positiivinen kokemus kuitenkin.








1 kommentti: